Vliegen naar of in Colombia

Iberia in Bogota

Vliegen naar Colombia kan op een aantal manieren. Vanuit europa zal je bijna altijd vertrekken vanuit spanje. Met of Iberia of Avianca. Air France is ook een mogelijkheid, maar is meestal duurder dan Avianca of Iberia.
Het is ook mogelijk om via de Aruba of Curacao te vliegen, het kan dan wel betekenen dat je een dag op die eilanden moet wachten.

Mogelijk routes naar Colombia

Hieronder staan de routes welke mogelijk zijn om te vliegen naar Colombia. Het is niet mogelijk om direct vanaf Nederland of België naar Colombia te vliegen. Dit betekend, dat je een overstap moet doen voordat je in het vliegtuig naar Colombia zit. Waar de overstap plaats vind kan afhangen van de periode van het jaar. Meestal zal je vanuit Europa eerst naar Frankrijk of Spanje vliegen. In de zomertijd is het mogelijk om te kijken om direct op Miami te vliegen en vandaar uit naar Colombia. In het winterseizoen is het een optie om eerst naar Aruba of Caracao te vliegen en daarna naar Colombia. Caracao heeft de voorkeur omdat er daar meer op gevlogen wordt vanuit Colombia.

Vliegen in Colombia

De nationale luchtvaart van Colombia is de afgelopen 10 jaar sterk gegroeid. In 1992 vlogen er maar ongeveer 6,5 miljoen mensen op nationale vluchten. In 2009 waren dit er al 10,5 miljoen. Als we kijken naar de laatste 5 jaar is de groei wat minder, maar met de huidige ontwikkelingen zal het aantal groeien is de verwachting. Een voorbeeld hiervoor is Aires, de maatschappij is van een kleine regionale carrier omgebouwd tot een low cost airline. Ook de komst van Easyfly, als pure low cost airline, zorgde ervoor dat er meer concurrentie kwam op de binnenlandse vluchten. Als gevolg hiervan daalde de prijs en wordt vliegen voor meer Colombiaanse mensen beschikbaar.

Ben je op zoek naar binnenlandse vluchten in Colombia? Avianca en Aerorepublica komen in de meeste zoekmachines voor vluchten naar boven. Op de sites van Aires, Easyfly, Ada en Satena (de laatste is daarvoor nog in ontwikkeling) kun je direct tickets boeken. Voordeel van de laatste 4 is dat deze ook tussen kleinere plaatsen vliegen en je niet altijd via Bogota hoeft te vliegen. Dit is tijd en geld besparing!