Te doen in Cartagea

Hier onder staat een overzicht van mogelijke activiteiten welke te doen zijn als je in Cartagena verblijft tijdens vakantie. Veel van de hier opgenomen activiteiten worden ook door straat verkopers en hotels verkocht.

Rosario eilanden

Zapatos Viejos - De grote oude schoenenZapatos Viejos

Je gaat met een speedboot met 35 of 50 personen naar een van de rosario eilanden voor de kust van Cartagena. Op dit eiland kun je van het strandje genieten. Je blijft er ook eten. Later in de middag ga je naar een zee aquarium. De dag duurt ongeveer van 08:00 tot 16:30. Prijs is meestal inclusief transport naar de haven van Cartagena, maar zonder belasting, toegang tot het zee aquarium en evt. extra activiteiten zoals snorkelen of een jet ski.

City tour

Een Chiva bus welke in CartagenaChiva bus

In een Chiva bus ga je langs de bekende monumenten van Cartagena. Je gaat naar la Popa, kasteel San Felipe de Barajas, de grote oude schoenen en de oude stad. Duur is ongeveer 4 uur van 14:00 tot 18:00 uur.

Rum & Chiva

's Avonds wordt je opgepikt bij je hotel met live muziek (vallenato of gaito). Je krijgt wat te eten en gaat naar een disco. De entree zit in de prijs, drankjes in de disco niet. Het duurt van ongeveer 20:00 tot 23:30. Om half 12 gaat de bus terug, maar je kan ook langer blijven en zelf vervoer regelen om thuis te komen.

Vulkaan Totumo

Je gaat met een busje naar een vulkaan, waar je in de warme modder kan gaan zitten. De schijnt een helende werking te hebben. Je gaat om 09:00 's morgens weg en komt om ongeveer 14:30 weer terug.

Duiken in Cartagena

Duiken kun je in Cartagena of andere plaatsen aan de kust natuurlijk ook. Ook kun je Padi bewijs halen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het duiken in Cartagena.