Stad info Montería

Inwoners
378.970
Hoogte
22 meter
Departement
Hoofdstad van Córdoba
Regio
Caraïbische kust
(Región Caribe)

Monteria

Overzicht Monteria

Montería is een stad die in Noordelijk wordt gevestigd Colombia, hoofdstad van de Colombiaanse provincie Cordoba. De stad is gevestigd 50 Km vanaf de Caraïbische zee bij de rivier de Sinú. De stad en het gebied zijn beroemd voor hun verschillend culturele erfgoed, dat een mengsel is van Zenú Indianen, Afrikaans koloniale nakomelingen, Spaans nakomelingen, en onlangs, Arabische immigranten. De stad is huis van de Sombrero Vueltiao, een nationaal symbool; van Porro folklore muziek. De stad heeft een binnenlandse zeehaven die met het Caraïbische zee wordt verbonden door de rivier de Sinú.

Geschiedenis

Het gebied werd eerst langs geregeerd door Zenú indianen, die in de banken van leefde de rivier Sinú (Finzenú), de rivier van San Jorge (Panzenú) en de rivier van Nechí (Zenúfana), waar vandaag de dag het departement Córdoba is. In 2003 heeft tandarts en historicus Jaime Castro het boek Historia Extensa de Montería uitgegeven, een boek over de geschiedenis van de stad. Volgens het boek van Castro, werd Montería opgericht 1 mei, 1777 door Spaanse officier Antonio De La Torre y Miranda en gaf het de naam "San Jerónimo de Buenavista"

De stad, die Montería door zijn inwoners was genoemd en aan de het oostenkant van de rivier Sinú lag werd vernoemt naar „San Jerónimo de Buenavista“ en werd verplaatst naar de het westkant van Sinú.

San Jerónimo DE Buenavista was de naam die door Antonio DE La Torre y Miranda werdt verkozen om de Heilige Jeronimo te eren, maar de mensen bleven het Montería noemen. In 1803 werdt de stad platgebrand door een groep inwoners, zodat de bewoners kozen om terug te keren naar de oostkant van de rivier. Vandaag de dag wonen de meeste mensen aan de oostkant van de rivier alhoewel in de laatste jaren het met de groei van de bevolking ook uitdijt aan de westkant van de rivier.

In 1923 werd het een gemeente van het departement Bolívar en in 1952 werd het aangewezen als hoofdstad van het nieuwe departement Córdoba.

Met een bevolking van ongeveer 400.000, wordt de stad beschouwd als om één van de 10de belangrijkste steden in Colombia en is plaatselijk gekend als La Perla del Sinú (De Parel van de Rivier Sinú).

Economie

Beeld van centrum

De economie van de stad is gebaseerd hoofdzakelijk op vee bewerkend en een zeer bloeiend commercieel district dat uit moderne wandelgalerijen, winkels, en restaurantketens bestaat. Het wordt beschouwd als om de Hoofdstad van de Landbouw van het Vee van Colombia en viert deze titel met jaarlijkse festival.

Openbaar Vervoer

Zoals in de meeste Columbiaanse gemeenten gemeenschappelijk is, is het openbare vervoer strak geïntegreerd in de stad. Een systeem van taxis en verscheidene lijnen van grote en kleine bussen bedienen de gemeenschap op alle vlakken.

Planchone

Een passagier veerbootsysteem dat als „Planchones“ bekend werd, bestaand uit een houten vlotten met een dakje die de rivier Sinu over gaan via een systeem van handkabelslepen. Deze werden vlotten waren ervoor voordat er ook maar een brug was gebouwd over de rivier te komen, Het wordt zelfs vandaag de dag nog gebruikt om de rivier over te komen. Het is één van de opmerkelijkste eigenschappen van de stad.