Bolivariano

Bolivariano - LogoBolivariano is een busmaatschappij welke is opgericht op 11 februari 1956. Het is begonnen met 36 bussen met routes vanuit Bogota naar Girardot, Fusagasuga, Arbelaez, San Bernardo, Pandi en Cabrera. Al een jaar later wordt het route netwerk uitgebreid met routes naar de plaatsen Armenia en Pereira. De jaren van 1957 tot 1966 wordt het route netwerk nog verder uitgebreid.
Pas in 1982 wordt ook Medellin toegevoegd aan het route netwerk. In 1993 wordt er door het bedrijf als eerste Scania bussen geïmporteerd. Hierdoor wordt het niveau van het bedrijf omhoog getild door de komst van meer luxe in de bussen.

Sinds 2003 is een een alliantie met Fronteras, hierdoor zijn de route netwerken samengevoegd en is het mogelijk om met deze maatschappij van het zuiden van Colombia naar het noorden te reizen.

Bussen van Bolivariano

De bussen van Bolivariano kun je in 2 type verdelen. De grote luxe bussen, deze rijden tussen de grote steden van terminal naar terminal. En de kleinere bussen welke de kortere of hoge frequentie routes rijden.  De type voor de lange routes bestaan uit 2 series. Een hiervan is van Fronteras. De Super Expreso en Preferencial, waarbij de laatste van Fronteras is, bestaan uit ongeveer 34 verstelbare stoelen, hebben 2 a 3 tv's, airco, een wc en plek voor 2 bestuurders. Het andere type bestaat uit 3 series bussen. Waarbij de Euro vans serie de kleinste is, deze hebben plek voor 14 a 17 personen in op 3 punten verstelbare stoelen. De Royal plus en Ejecutivo plus serie zijn bijna aan elkaar gelijk en hebben plek voor 21 tot 23 personen in een bus met airco, televisie en een wc. Ook zitten er natuurlijk verstelbare stoelen in.

Route netwerk van Bolivariano

Het route netwerk loopt van noord naar zuid Colombia. Het is mogelijk om dus internationaal vanaf Venezula naar Peru te reizen met deze maatschappij. Voor een indruk van de routekaart klik hier.