Luchtvaartmaatschappijen op Montería luchthaven

Aerolinea de Antioquia
Avianca
EasyFly
LAN Colombia
VivaColombia

Luchthaven Los Garzones

De luchthaven van Monteria ligt tussen Cerete en Monteria. Vanaf het centrum van Monteria ga je ongeveer 10 kilometer naar het noorden. Met de auto ben je ongeveer 20 minuten vanuit Monteria onderweg naar het vliegveld van Monteria. Vanuit Cerete doe je er ongeveer 15 minuten met de auto over. De naam van de luchthaven is “Los Garzones”.  De luchthaven heeft een landingsbaan van ongeveer 1,8 kilometer en is 30 meter breed. De IATA code is MTR.  Het totale luchthaven terrein is 70 hectare groot. Ongeveer 63 vliegbewegingen vinden er plaats per dag, de vliegtuig grote varieert van 2 tot 150 passagiers.  Ongeveer 385.000 passagiers maken jaarlijks gebruiken van de luchthaven van Monteria.

De luchthaven is dagelijks geopend. Door de weeks van 6 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond, in het weekend van 6 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond. De gemiddelde temperatuur is ongeveer tussen de 21 en 35 graden Celsius. De passagiers terminal is ongeveer 4100 m2 groot.

In 2008 is akkoord gegaan met een modernisering plan met een waarde van 50 miljard Colombiaanse pesos.  Het plan startte in maart 2009 en verwacht wordt dat het werk ongeveer 5 jaar duurt. Het plan bevat onder andere de verbreding en verlening van de landingsbaan naar 2,3 kilometer met een breedte van 45 meter, een nieuwe bagage band, een nieuwe vrachtterminal en, aanpassingen aan het luchthaven gebouw, aanpassingen aan de riolering en natuurlijk aanpassingen aan de verschillende luchthaven systemen. Dit alles om te zorgen dat de luchthaven weer aan de huidige eisen van de tijd voldoet.


Luchthaven Monteria Colombia.jpg Wachtruimte luchthaven Monteria Colombia.jpg Wachtruimte luchthaven Monteria Colombia 2.jpg Checkin balie luchthaven Monteria Colombia